„Сдружение Азбукари“, съвместно клуб Кане Корсо България ви канят на 11 май от 13.00ч. в Зоологическата градина

от 09 Май, Прочетено: 1355 пъти

Уважаеми колеги, броени дни преди началото на Детски фестивал  „Вярвам в теб!“ ние от  „Сдружение Азбукари“ продължаваме с инициативите, посветени на интеграцията на деца с увреждания. На 11 май от 13.00ч. в Зоологическата градина екипът на сдружението ще участва в организирана от Клуб Кане Корсо България  демонстрация на способностите на кучетата от  породата да играят и да помагат на деца , включително и такива със специфични потребности.

Кане Корсо Италиано са сред  най-атрактивните и бързо набиращи популярност породи  кучета в цял свят. Според експерти те са изключително внимателни и грижовни към децата. Кучетата от тази порода никога не биха наранили дете и  дори старателно ги закрилят и ги защитават от посегателства. Модерните  психологически изследвания категорично показват че взаимоотношенията с животните възпитават в детето правилен мироглед и  развиват чувството на отговорност. Сдружение „Кане Корсо Клуб  България“  усилено работи  в посока развиване специфичните качества на породата, включително и работа  с деца със специфични потребности.  

Събитието е част от поредицата инициативи на „Сдружение Азбукари“, предхождащи началото на Детски фестивал „Вярвам в теб!“2 . Предвижда се началото му да сложи откриването на първата в България комбинираната, обществена  детска площадка за игра и обучение, адаптирана и за деца със специфични потребности. Тази година фестивалът ще се проведе на Празника на детето - 1 юни и Деня на Ботев - 2 юни в Южния парк в София. За втора поредна година ще бъде дадена възможност на децата да покажат своите артистични и спортни таланти, като входът ще бъде напълно свободен.