„Сдружение Азбукари“ хвърля ръкавицата към всички кметове на общини у нас да подкрепят Националната кампания „Вярвам в теб!“ за изграждане на детска площадка за деца с увреждания във Велико Търново

от 02 Октомври, Прочетено: 1167 пъти
„Сдружение Азбукари“ реши да провокира 264-те кметове на общини, като тества социалната отговорност на всеки един градоначалник и неговия екип, предизвиквайки ги да станат част от Националната кампания на „Сдружение Азбукари“ за социална адаптация на деца със специфични потребности „Вярвам в теб!“. Целта на кампанията е изграждане на комбинирани, обществени детски площадки за игра и обучение, адаптирани и за деца в неравностойно положение, във всеки един град в България. Трябва да няма дискриминирани деца и във всяко кътче на красивата ни родина малчуганите да получат право на игра. След София, където бе изградена и открита първата в България такава площадка, следващият град, където има идея да се създаде уникален детски кът, е Велико Търново. Вече е дадено съгласие от кмета Даниел Панов. Визията на бъдещата площадка отново ще се реализира по еталона на положителните европейски практики и идейния проект  на „Сдружение Азбукари“. Но, за да получат децата новата си площадка, са необходими доста средства от дарения на граждани и фирми. По този повод от сдружението търсят подкрепата на общините за финансовото обезпечаване на проекта. Те отправят предизвикателство към всеки кмет в страната за човешко разбиране, защото, когато се говори за децата ни, е добре да се забравят политическите пристрастратия и да се обедим в името на тяхното бъдеще. 
 
Еталон за отличен кмет е онзи градоначалник, който умее да привлича инвестиции и да благоустроява градската среда, затова от "Сдружение Азбукари" призовават кметовете, които имат претенции, че отговарят на тези критерии, да подадат ръка на колегата им Даниел Панов, кмет на Велико Търново. С този акт искат да подложат на тест умението им да се сплотяват в Национални кампании за деца. Искат да видят дали в България е възможно градоначалниците в страната, със своя индивидуален характер, светоглед и начин на работа, да дадат уверен тласък на кампанията и да се обединят в едно цяло. Това е цялото на отговорно управленско и гражданско общество, с будна социална мисъл и със силно желание за промяна на стандарта на живот към по – добро. 
Кметовете могат да помогнат за изграждането на единствената в град Велико Търново площадка за деца с увреждания като привлекат инвестиции за проекта, ЗАЩОТО УТРЕ ЩЕ СЕ ПРЕДИЗВИКА ТАКОВА ОБЕДИНЕНИЕ И ЗА ТЕХНИЯ ГРАД! 
От „Сдружение Азбукари” са убедени, че „Заедно можем всичко“.