„Сдружение Азбукари“ получи безпорната подкрепа на родителите на деца с увреждания в гр.Велико Търново

от 29 Октомври, Прочетено: 1219 пъти

„Сдружение Азбукари“ получи безпорната подкрепа на родителите на деца с увреждания в гр. Велико Търново. Te ясно заявиха, че ще направят всичко възможно проектът да бъде осъществен колкото се може по-скоро. Oбещаха да помагат на Азбукарите за реализирането на благородната им кауза, тъй като децата със специфични потребности там имат нужда от площадка, на която да играят и да се забавляват заедно със своите връстници. Това стана на проведената среща между екипа на „Сдружение Азбукари“, кмета на гр. Велико Търново - Даниел Панов и родители на деца със специфични потребности. На нея беше обсъден ходът на Националната кампания за социална интеграция „Вярвам в теб!“ и набирането на средства за построяването на комбинирана, обществена детска площадка за игра и обучение, адаптирана и за деца с увреждания в гр. Велико Търново.

След срещата всички заедно посетиха Дневния център за деца с увреждания, където Азбукарите бяха организирали приятна изненада за малчуганите. За тях "Театър Весел" беше подготвил специално подбрана интерактивна театрална постановка, в която всички деца имаха възможност да се включат и да изпитат емоцията да бъдат актьори. Директорът на центъра г-жа Светла Хаджийска също се ангажира да помага за реализирането на проекта. Тя изрази, че е убедена в успеха в набирането на средства, тъй като хората във Велико Търново са с големи сърца и обичат да помагат.

Поредната благотворителна инициатива на „Сдружение Азбукари“ отново цели да популяризира Националната кампания за социална адаптация „Вярвам в теб!“ и да се даде гласност на нуждата от събирането на средства за изграждането на комбинирана, обществена детска площадка за игра и обучение, адаптирана за деца със специфични потребности в гр. Велико Търново. Както знаете организацията вече построи такава площадка в гр. София. Амбицициите на Азбукарите са подобни детски кътчета, адаптирани и за деца с увреждания да бъдат създадени в колкото се може повече градове в страната.

Всеки, който припознава инициативите на Азбукарите, може да помогне с дарителски sms с текст DMS 123 на номер 17 777. Подкрепа може да бъде оказана и чрез банковата сметка - IBAN BG18FINV91505315574776 BIC FINVBGSF.