ДВУЧАСОВ КОНЦЕРТ ЩЕ ОГЛАСИ ЮЖНИЯ ПАРК В СОФИЯ В СЪБОТА ВЕЧЕРТА

от 30 Май, Прочетено: 564 пъти

Двучасов концерт с участието на някои от най- известните поп и рок изпълнители, ще огласи Южния парк в София на 1 юни вечерта. Събитието е организирано от „Сдружение Азбукари“ и е част от второто издание на Детския фестивал „Вярвам в теб!“, чиято цел е да насочим вниманието и усилията на общестшото в посока на интеграцията на деца в неравностойно положение. Точно в 18.00ч. в събота на сцената, на Голямата поляна ще се качат Орлин Павлон, Йоана Драгнева, Роси Кирилова, БТР, Вяра Панталеева и много , много други. Всички те участват напълно благотворително в подкрепа на каузата на сдружението.

Самият детски фестивал „Вярвам в теб!“ стартира в 10ч. сутринта на 1 юни с концерт на млади български таланти. В 12ч. пък започват Мини-олимпийските игри, където стотици малки спортисти ще премерят сили със свои връстници в неравностойно положение. Спортните игри са специално адаптирани за деца с увреждания от специалисти на НСА. Освен спорта, следобеда ще бъде изпълнен с викторини и танци и разбира се хиляди подаръци. На голямата поляна в Южния парк ще бъдат разположени и над 30 шатри, в които ще има разнообразни забавления за малчуганите. Там те ще могат да рисуват, да играят и да създадат много нови приятелства. На фестивала е застъпен и обучителния елемент. Тук децата ще се запознаят с това как най-безопасно да пътуват в метрото или защо Европа има една от най-красивите природи в света.

Кучешки атракциони пък ще помогнат на децата да опознаят характера и качествата на най-разпространените домашни любимци- кучетата. Те ще научат и как кучата могат да помагат на хора в неравностойно положение да извършват ежедневните си дейности.

Грандиозният завършек на първия ден от фестивала е двучасовия благотворителен концерт. Вторият ден от празника е не по-малко впечатляващ. Празникат започва отново точно в 10ч. с детският оперен спектакъл „Червената шапчица“, поставен от Софийската опера и балет. Не е пропуснат факта, че именно на 2 юни се чества и годишнината от смъртта на Ботев. Децата ще могат да видят възстановка на последните дни от живота на революционера, както и да научат интересни факти за делото на този велик български борец за свобода. Най-големият фестивал за социална адаптация ще приключи отново с музика. Организаторите се надяват , че празникът ще направи щастливи хиляди деца и ще остави прекрасен спомен за великолепно празненство и много цветни усмивки.