Детски панаир за Деня на детето

от 28 Май, Прочетено: 694 пъти

На 1-ви юни в гр. София, пред Народен театър „Иван Вазов” ще се състои Детски панаир. Там ще има над 50 културно-образователни инициативи за деца. Съорганизатори на събитието са Фондация Изиарт и Столична община, а всички инициативи за празника на детето са с вход свободен.

Работилниците ще се провеждат в рамките на целия ден от 10.00 ч. и 18.00 ч. на територията на Градската градина и в близките музеи, и галерии. Фондация Изиарт е изработила специално създадени игри за Национален археологически институт с музей /НАИМ/, Национален природонаучен музей, Университетската ботаническа градина, Институт за етнография и фолклористика с Етнографски музей, Криптата на храма „Св. София” и Софийска градска художествена галерия. В Природонаучния музей ще е разположена атрактивна подводница, с която децата ще могат да търсят потънали съкровища от испански галеони.  

Децата ще могат да се запознаят и с най-знаковите сгради на София, както и любопитни факти, свързани с тях. Това ще става посредством разходка с ретро трамвай из центъра на града.

Предвидени са още десетки работилници  по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, грънчарство.  Благодарение на ателието Цирк на науката, посетителите ще бъдат въвлечени в света на науката – математика, физика и химия. В програмата са включени и редица спортни активности – танци, йога, тенис, футбол, шах. Организаторите са приготвили и атрактивна програма за сцената - музикални и театрални спектакли, танци и игри за най-малките. Предвидено е и атрактивно готварско шоу за децата с Ути. По традиция ще бъде показана и истинска пожарна кола, на която малчуганите ще могат да се качат и да усетят какво е вълнението, и да влязат в ролята на истински пожарникари.

През 2015г. събитието ще се проведе в  още 4 града в България,  както следва:  ВРАЦА - 13 юни; БУРГАС - 22 - 23 август; СТАРА ЗАГОРА  – 12-13 септември; РУСЕ - 19 -20 септември.

Повече информация за събитието може да видите във Facebook страницата https://www.facebook.com/events/677117699099213/