Хляб от любов - новата инициатива на „Сдружение Азбукари“

от 26 Ноември, Прочетено: 1150 пъти
На 27.11.2013г. от 10.00ч. „Сдружение Азбукари“ ще гостува в Дома за деца, лишени от родителска грижа в кв. Драгалевци / ул. „305" № 1 /, където на малчуганите по забавен и достъпен начин ще им бъде показано как се меси хляб и какви тънкости изисква опичането на пухкава и вкусна питка. Специално за събитието в дома ще дойде и професионален готвач, който ще предаде уменията си на децата.
 
След демонстрацията хлапетата ще имат възможност и сами да създадат свои произведения от тесто, които ще бъдат закачка за гостите.  Председателят на „Сдружение Азбукари“ пък ще разкаже на децата "Притча за хляба" и ще им обясни, защо никой не е по-голям от него. Съществува поверие, че хлябът има памет и за това трябва да бъде месен с любов, а по време на месенето да се отправят само позитивни послания. 
 
Това е поредната инициатива на Азбукарите, които се опитват по нестандартен начин да разширят кръгозора и познанията на децата, така че утре те сами да могат да се справят в някои житейски ситуации. Нищо чудно някое от същите тези деца един ден да стане един от най-добрите кулинари в страната.
 
Инициативата  „Хляб от любов“ е част от Националната кампания за социална интеграция „Вярвам в теб!“. Каузата й е набиране на средства за изграждане на обществена детска площадка за игра и обучение, подходяща и за деца с увреждания в град Велико Търново. „Сдружение Азбукари” призовава всеки съмишленик да стане част от благородната инициатива. Помощ може да бъде оказана със sms с текст DMS 123 на номер 17 777 или чрез банковата сметка BG18FINV91505315574776 BIC FINVBGSF. Подробности за инициативата може да научите на www.azbukari.org.
 
Голямото обединение продължава, защото заедно можем всичко.