Издателство „Колибри“ стартира нов интернет проект

от 20 Декември, Прочетено: 1179 пъти
Издателство „Колибри“ стартира нова интернет страница, чието съдържание е адресирано към децата и техните взискателни родители. 
 
Мисията на създателите е да възпитат обич към четенето в ролята му на фактор за израстването на децата като самостойни и пълноценни личности.
 
www.dora.bg е професионално изработен сайт с функционална платформа и достъпна структура, който позволява безпрепятствена ориентация и дава отлична възможност за онлайн пазаруване на любимите ви четива. Името на страницата е вдъхновено от знаменитата поредица книжки за Дора Изследователката, която вече развлича и българските деца, но сайтът предлага и много други детски поредици както и литература в помощ на родителите.
 
Каталогът обхваща всички издадени до момента заглавия за Дора Изследователката. Концепцията на книжките залага на интерактивния подход, което обяснява изключителната популярност на малката изследователка в цял свят. 
 
Разказите за славните подвизи на малкия Никола̀ продължават да очароват и малки, и големи - първите се оглеждат в тях, вторите си припомнят детството с умиление. За въздействието на книжките допринасят ефектните карикатури на художника Жан-Жак Семпе. 
 
Един невероятен и вълнуващ свят – находище на научни факти, занимателни игри и пълноцветни чудеса, предлагат албумите и енциклопедиите на Larousse. На разположение са и чудни сборници с едни от най-обичаните детски приказки, забавни пъзели и тетрадки за оцветяване за малчугани на различна възраст.
 
В www.dora.bg родителите ще намерят световни бестселъри, подходящи за настолни книги, чиято тематика е фокусирана върху предизикателствата на възпитанието и грижите за подрастващите и тийнейджърите. 
 
Имена като Стив Бидълф, д-р Томас Гордън, Франсоаз Долто, Мириам Сежер и д-р Фицхю Додсън са чест за всяка домашна и специализирана библиотека. Тези автори са светила на медицината, психологията и психотерапията, посветили живота и кариерата си на всичко, свързано с лечението, профилактиката и възпитанието на децата. Сред тези книги ще намерите безценна помощ и полезни съвети, подкрепени с множество конкретни примери и базирани на най-сериозните проучвания в областта за това как, без крясъци и шамари, да възпитавате децата си.