Известни личности показват своята позиция спрямо ваксините

от 30 Ноември, Прочетено: 2116 пъти

През януари месец тази година, САЩ бяха изправени на нокти, поради заплахата от поява на нова епидемия от дребна шарка. Смята се, че с морбили са се заразили първоначално в Дисниленд, Калифорния. Оттам болестта се е разпространила в още няколко щата, както и в Мексико.

Това предизвика множество дебати по отношение на ваксинацията на децата. Редица известни личности се изразиха проваксинално, изказвайки мнение за множеството ползи на ваксините.

Основателят на „Фейсбук” – Марк Зукърбърг, изрази своята позиция, подкрепяйки книгата „On Immunity” на Юла Бис. Според него, науката е ясна по отношение на имунизацията, а ваксините са изключително важни за здравето на всички в обществото. Зукърбърг избира тази книга понеже тя обяснява причините, поради които хората се съмняват във ваксините и защо тези притеснения са безпочвени.

Съпругата на Бил Гейтс, Мелинда, също ясно изрази своята позиция. Тя сподели, че хората в добре развитите страни вече възприемат ваксините за даденост и не осъзнават важността им. За разлика от тях жените в по-малко развитите държави, особено в Африка, са склонни да извървят над 10 километра в жегата, само и само да се сдобият с ваксина за децата си.

Към жените в САЩ, Мелинда Гейтс се обръща със следното твърдение: „Ние сме невероятни късметлии да имаме така добре развита технология и ние сме длъжни да се възползваме напълно от нея”.

„Науката е категорична: Земята е кръгла, небето е синьо и ваксините работят. Нека защитим децата си” – е краткото, но категорично изявление на Хилари Клинтън по темата.

Повече информация за различните ваксини, кога се слагат и какво съдържат, може да видите в лекциите на нашите специалисти от Онлайн Училището :

Имунизации