КАКВО ДА ПРАВИМ ПРЕЗ УИКЕНДА 14-15.03.2015Г.

от 30 Ноември, Прочетено: 491 пъти

София

Тази събота във Фъндей на ул. „Градина” 23, гр. София, децата ще имат възможност да се научат на един от най-древните занаяти в света – грънчартството. Фъндей е образователен център за деца, който предлага иновативни и развлекателни методи за обучение на английски език.

Имайте предвид, че занятията се провеждат на английски език, с цел по-бързо усвояване на езика от децата.

Може да се запишете за участие тук : FunDay

 

В центъра на София, на ул. „Цар Самуил” 34, се намира една от най-красивите колекции на Български фолклорни кукли. Какво вие, така и децата ви, ще имате възможност да разгледате куклите, събирани половин век и показващи разнообразието на българската народна носия.

Най-малката кукла е с размер 2 см, а най-старата е от 1967г. За деца до 7г. входа е безплатен, а над тази възраст – 2лв. Ако желаете, срещу заплащане, може да си поръчате и беседа, за да чуете невероятната история на тази колекция.

Арт-къща "Куклите"

Варна

Жителите и посетителите на морската столица Варна, могат да заведат децата в Морската градина, при езерцето с лодките. Там се намира Детски кът Варна.

Освен, че има много атракциони, за децата има организирана и детска дискотека – „Щуротека”. Тя е всяка събота от 13:00 до 16:00.

За повече информация : Детски кът Варна

Бургас

Макар и да е през седмицата, от Младежки културен център – Бургас, органзират няколко събития, насочени както към децата, така и към родителите.

На 18.03 във фоайето на МКЦ може да видите пътуващата изложба „Да прогоним злото, за да бъдем по-добри”. Изложбата се състои от експонати изработени от деца на възраст между 5 и 18г.  Те са участници в Националния конкурс за рисунка и изработка на кукерска маска или кукла кукер.

Ще може да видите над 845 рисунки и 230 кукли кукер и маски, изработени от деца от цяла България.

Благоевград

В Благоевград може да посетите Регионалния исторически музей. Работното време е от понеделник до петък от 9:00 до 18:00 или събота от 9:30 до 18:00. Имайте предвид, че неделя е почивен ден.

По много достъпен и атрактивен за децата начин, експозицията предлага археологията и биоразнообразието на Благоевградския край. За малките посетители има много игри и занимания, които да превърнат посещението в истинско забавление.