Какво да правим през уикенда 04-05.04

от 03 Април, Прочетено: 1138 пъти

София

Пролет в музея:

Три музея ще отворят врати през пролетната ваканция, от 6-ти до 9-ти април. В Политехническия музей децата ще могат да правят различни химични и физични експерименти, да сътворят собствен телескоп и да научат много интересни и полезни факти за науката.

Националният природонаучен музей ще им даде възможност да се представят като изследователи. Ще научат какво представляват пещерите, кои са пещерните хора и как начинът им на живот се различава от този на другите. Още много интересни теми ще им бъдат представени по един завладяващ начин.

Ако искате детето да се занимава с изкуство, то мястото е Софийска градска художествена галерия. Там децата ще научат как да направят автентична икона, както и други аспекти от изобразителното изкуство.

Децата могат да са на възраст от 6 до 12 год.

Събитието ще се извърши с подкрепата на Изиарт.  За записване и повече информация може да посетите тяхната Facebook страница.

Ателие По Керамика

Работилничката по приложни изкуства и този път ни предлагат невероятно събитие. На Цветница, от 14:00 до 17:00 часа, децата ще могат да научат как се правят цветя от глина, както и различни техники при обработката на този материал.

Таксата е 15лв, като там ще имате всичко необходимо.

Лабиринти

В събота, 4 април, от 11:00 часа, може да заповядате в Детската архитектурна работилница. Там ще можете вие и децата ви да научите защо са построени и какви са били първите лабиринти. Също така ще можете да си направите умалена версия на такъв, а времето, прекарано там, ще мине неусетно.

Имайте предвид, че е необходимо записване, на имейл : arch_for_children@abv.bg.

Перник

По повод Цветница, в гр. Перник ще се може да гледате концерт с песни и танци на жителите на града. Организатори са Общинския младежки дом, а мястото – площада пред него. Бъдете там в неделя, в 11:00 часа.

Пловдив

Великденски мотиви

В Балабановата къща в Пловдив, на 07.04.2015г. от 16:00ч., ще бъде открива изложба на тема Великденски мотиви. Тя ще бъде съвместно между България, Чехия и Словакия. На нея, в рамките на почти месец/ до 03.05./, ще може да разгледате типични за трите страни украси, картички, кулинарни идеи и боядисани яйца.

В деня на откриването ще има още много интересни събития, така че горещо ви препоръчваме да отидете.

Стара Загора

Маратон на четенето

През април месец ще се състои националния Маратон на четенето. Събитието ще се състои от 2 до 23-ти същия месец в цяла България, като публичното четене ще бъде на различни места. Един от градовете, който ще се включи е Стара Загора, като времето, в което ще може да присъствате е между 8:00 и 22:00 часа, от 22-ри до 24-ти април.