Какво да правим през уикенда 16-17.05

от 14 Май, Прочетено: 721 пъти

София

Жълто

Жълто е най-новата постановка в Театър Възраждане. Тя е не само много интересна, но и изключително полезна. По време на създаването й са използвани препоръките и указанията на профеиоцнален детски психиатър. Спектакълът е насочен основно към най-малките зрители и цели да стимулира емоционалността у тях.
 Може да го гледате на 16.05(събота) от 10:30ч.

Маугли

В Столичния куклен театър-Салон Гурко ще можете да гледате Маугли. Всички знаем тази приказка от детството, която крие в себе си важни послания за диалога между човека и природата.

Представлението може да гледате на 16 май (събота), 10:30, 12:00, 16:30ч.

Принцесите и змеят

Знаете ли приказката за Принцесата и Змеят? Тя разказва за един голям змей,, който тръгнал да си търси жена. През всяко царство обаче, чрез което минавал не успявал да си намери подходяща. Докато един не срещнал точното момиче – умра, красива, възпитана…Заповядайте в Столичен куклен театър- Салон Янко Сакъзов и научете тази невероятна история.

Денят е събота, а часът: 12:00

Хензел и Гретел

В Театър 199 Валентин Стойчев ще видите историята за Хензел и Гретел. Ще си припомните за трошичките, които Хензел пуска, за да не се изгубят в гората и птицата, която ги изкълвава.

Бъдете там точно в 11:30 на 16-ти май/събота/

Пинокио

Знаете ли, че Пинокио не е писан за деца. Но с годините той натрупва голяма популярност именно, защото служи като пример на по-малките защо не трябва да се лъже. От Младежки театър Николай Бинев ще ни представят тази постановка, която може да се гледа от малки и големи.

Може да го гледате на 17 май в неделя, Голямата зала, от 11:00ч.

Пловдив

Карлсон

Гледайте историята за приятелството между самотно момченце и неговия въображаем приятел с перка на гърба – Карлсон. Мястото е театър Hand.

Денят е събота, а часът 11:30ч.

Грозното патенце

На 17.05., в Държавен куклен театър Пловдив, ще дават приказката за грозното патенце. Едва ли има някой, който не е чувал за тази трогателна история. Независимо дали вашето дете я е гледало или не – то непременно го заведете.

Денят е 17 май (неделя) от 10:30 и 11:45ч.

Варна

Лакома мецана

Чрез музика и много настроение, актьорите на Държавен куклен театър Варна, ще ви разкажат за Лакомата мецана. Това е приказка, която ни учи за взаимоотношенията между хората и колко важни за приятелите.

Не забравяйте да отидете от 11:00 в събота, 16 май.

Бургас

Магазинче за цифри

Магазинче в цифри е постановка на Държавния куклен театър в Бургас. Тя е посветена на всички деца, които обичат математиката и за които не е наказание да си пишат домашното.

Денят е неделя – 17 май, а часът 11:00