Какво да правим през уикенда 21-22.02.2015г.

от 19 Февруари, Прочетено: 1924 пъти

Очертава се този уикенд да се радваме на по-високи температури, но все още има време до разходките в някоя приятна градинка, където да се наслаждаваме на слънцето. Затова ви предлагаме няколко невероятни събития, които ще се харесат както на вас, така и на детето ви.

  • „Приказки за виолончело” - Сигурно не е лесно да накараш детето ти спокойно да стои мирно повече от 5 минути. Но има решение за това – няколко прекрасни концерта в София. На 21ви / събота/ и 22ри февруари /неделя/от 11:00 и ще можете да се насладите на музиката на виолончелото. От Фортисимо фамилия ни предлагат спектакъл, в който ще ни покажат красотата на класическата музика и, заедно с невероятната актьорска игра, ще задържат вниманието на вашите мъници.  

             Събитието ще се състои в Камерна зала на Концертен комплекс „България”.

             Повече за събитието : Фортисимо Фамилия

  • „Концерт на възглавници” – отново в София, на 22 февруари/ неделя/, ще можете да запознаете децата с великолепието на контрабаса. Той често е сравняван със слона, поради големия си размер и дебел. Често предизвиква възхищение в децата и ги кара да затанцуват под ритъма на музиката.

            Мероприятието ще се състои в Съюза на Архитектите.

            Повече за събитието: Концерт на възглавници

  • Ако не сте настроени музикално, бихме Ви предложили да заведе децата в ателие Забавна наука, гр. София. Там те ще могат да научат какво представлява светлината, скоростта, с която се движи и още други куп любопитни факти. Стига детето да е над 4г. ще може да прави интересни експерименти, да решава логически задачи и да гледа много интересни филмчета.

             Вижте повече за събитието : Забавната наука

  • Ако ви е студено и бихте искали спокойно да изпиете чаша вкусен чай, то мястото за вас е Чайната в София. Там децата ще могат, под съпровода на спокойната джаз музика, и с помощта на Теодор Лихо, да рисуват всякакви пъстри рисунки. За музиката ще отговарят – Венци Благоев/тромпет/; Теодор Петков / пиано/; Димитър Благоев/ китара/; Димитър Карамфилов / контрабас/; Невена Григорова / барабани/. От вас се иска да дойдете единствено с много весело настроение и да се насладите на положителните емоции.

             Вижте повече за Чайната : Чайната

  • Жителите на град Пловдив могат да посетят Държавния куклен театър. Там децата ще могат да гледат много интересни пиеси, а уикендът да мине спокойно и приятно. На 21ви февруари може да посетите Грозното патенце от 10:30 или 11:45 часа, а на 22ри февруари : Патето Жълтурчо, отново в същите часове.

              Държавен куклен театър Пловдив

  • Държавен куклен театър Варна също предлага някои интересни постановки, особено за децата, запленени от героите на Дисни. Малчуганите ще могат да влезнат в света на „Рапунцел” на 21ви февруари от 11:00 или 12:00 часа, или този на „Пепеляшка”, на 22ри от 11:00 часа.

             Държавен куклен театър Варна

  • В град Бургас на 21ви събота ще се играе мюзикълът „Алиса в страна на чудесата”. От 11:00 ще може да заведете децата да видят тази прекрасна история и се насладят на красивата музика и игра на Оперното филхармонично дружество.

             Държавна опера Бургас