Какво да правим през уикенда 25-26.04

от 23 Април, Прочетено: 481 пъти

Хубавото време и дългите слънчеви дни тепърва започват. С тях идват и разходките в парка, почивките в близост до града и още куп невероятни забавления. Това е времето, когато може да пренесете игрите от затвореното пространство вкъщи, където сигурно се вадят всички играчки, към градинката пред блока. За този уикенд ви предлагаме много интересни събития, в някои от по-големите градове в страна.

София:

Децата правят детска площадка

Често пъти вземаме решения вместо децата си. Причината е в това, че знаем какво е най-добре за нашите деца. Грешката обаче, която често допускаме е, че не ги питаме и нещата не рядко се разминават.  Поради тази причина от Детска архитектурна работилница ще дадат възможност на децата дами да проектират площадката за игра на своите мечти. За целта ще се използват рециклирани материали.

Мястото е Съюза на архитектите, датата : 25 април, а часа: 10:00, 13:00 и 15:00. Може да се запишете на: archforchildren.com.

Занимания за всички възрасти

Ако вие или детето ви сте настроени креативно, то мястото за вас определено е галерия Метаморфози. Цяла събота те ще пралагат различни по вид занимания на децата, като за всяка възраст ще има по нещо.

За всички над 4 год., от 11:00ч. стартира ателие за рисуване върху стъкло. Децата ще имат възможност да експериментират върху чаши, бутилки, прозорци и всякакви други разновидности.

От 13:00ч., по-големите/ над 6 год./ могат да се занимаят с пренасяне на изображение върху повърхности. Това хич не е лесна задача която дори редица възрастни не могат да изпълнят. На децата ще са им необходими много сръчност и умения.

Следващата работилница ще е от 16:00ч. В нея децата ще могат да кроят и шият кукли. Как ще изглежда тя, ще зависи от изцяло от тяхното въображение.

Варна:

Пепеляшка е сред приказките, с които сме израснали. Тя и до днес продължава да бъде една от любимите принцеси на малки и големи. Какво по-хубаво от това да заведете детето си да гледа любимата си приказка на куклен театър?

Датата е 25 Парил ( събота), а часът: 11:00. Мястото е добре познати : Държавен куклен театър Варна.

Бургас:

В събота ви препоръчваме да посетите и друго представление на Държавния куклен театър. Този път обаче мястото е Бургас, а часът отново: 11:00.

Представлението, което може да гледате е за Момата чернодреха. Сигурно голяма част от децата не знаят тази приказка. Бъдете сигурни, че няма как да не им хареса, след като принцеси, принцове, магии и сватби.