Проект „Обичай Родината“

от 24 Октомври, Прочетено: 1254 пъти

Проектът „Обичай Родината“ оживя в много учебни кабинети в училищата в страната

 

София, 23 октомври 2014 г. – В рамките на един месец  благотворителният  проект „Обичай Родината“  постави 3 500 пъстри образователни карти на България в кабинетите и училищните  коридорите в училищата  в цялата страна.  Инициативата е на „Сдружение Азбукари“ и онлайн магазина eМАG.

Социалният проект Детска карта на България „Обичай Родината“  започна на 15 септември и разпространи във всичките 28 области на страната ни 3 500 пъстри образователни карти на България. Целта  беше  да се насърчи любознателността на децата в основните училища с модерен образователен подход в 11 различни теми. Учениците  се запознаха  с природните богатства,  флората,  фауната,  културно – историческите забележителности, църквите, манастирите, фолклора, древните съкровища и др. Детската карта съдържа 500 цветни илюстрации, а всички рисунки в нея са създадени от ръката на художника Гергана Донева и илюстратора Радослав Донев в продължение на повече от 1 година творчески усилия. 

Иновативното помагало провокира интереса на учениците, като по достъпен и увлекателен начин те научиха и ще научават и в бъдеще за  характерните особености на природните и архитектурните забележителности чрез рисунките.

„Проектът "Обичай Родината" оживя и вече детската карта на България заема гордо мястото си в много учебни кабинети в училищата в страната. Благородното начинание само по себе си носи радостна емоция и съм сигурна, че усмихваме много деца. Детската карта наистина радва не само малките деца, тя интригува и техните родители. Получаваме положителни мнения от учители и директори от различни населени места“, сподели Цвета Кирилова, председател на „Сдружение Азбукари“

За еMAG проектът „Обичай Родината“ е първото социално ориентирано събитие в България и е част от програмата им за подпомагане на образователни инициативи. Много сме щастливи, че се включихме в проекта, и, че той има толкова голям успех. За нас това е поредното доказателство, че има смисъл и трябва да се работи в подкрепа на младите, които са нашето бъдеще, коментира Юлиан Станчу, изпълнителен директор на eMAG.

Интересът към  детската карта на България е огромен. Учители и директори от различни краища на страната одобряват с радост начинанието и приветстват замисъла на идеята. Над 200 снимки от моментите на запознаване на децата с картата бяха получени на имейла на „Сдружение Азбукари“,  те могат да бъдат видени на страницата на сдружението във фейсбук Азбукари, както и на сайта www. azbukari.org.

„Много хубав бе начина, по който ни зарадваха от "Сдружение Азбукари" и еMAG с иновативната карта. Тя е доста цветна и е подходяща дори за училищен коридор, за да могат всички деца да я виждат и да обсъждат географията и природата на България.  Карта е подходяща за учениците в начална възраст и освен за часовете по география може да се използва и за тези по биология, защото на картата е отбелязано и разпространението на различните животни по регионите на страната. "Сдружение Азбукари" постигна голям ефект и тази карта трябва да присъства във всяка една училищна стая“, сподели дирекорът на ОУ „Елин Пелин“ в град Бургас, г-жа Момка Дивчева.

Дора Данаилова, класна на 4-а клас,  СОУ "Иван Вазов" гр. Вършец  написа следното, „Поздравления и благодарност за чудесната идея  на „Сдружение Азбукари! Паднахме от удоволствие, хора, когато получихме картата ! Велики сте!“
 

Иновативното помагало достигне до училищата на България благодарение на любезното съдействие на Еконт Експрес.

 

За повече информация:

Любен Гешев, Publicis Consultants

Тел. 02/ 4340 786, моб. 0896 786 728

e-mail: l.geshev@publicis-constultants.bg

 

 

За еMAG

еMAG e онлайн търговец, който започва дейността си преди 13 години. До този момент компанията оперира в три държави: от 2001 г. работи в Румъния, от септември 2012 г. – в България, а от октомври 2013. – в Унгария. eMAG постига приходи от 188 млн. евро, превръщайки се в най-големия онлайн търговец в региона.

eMAG.bg започва дейността си в България през септември 2012 г., като за година и половина достига до 50% пазарен дял в категорията „електроника и IT”. Успехът се дължи на добрите цени, комбинирани с добро обслужване и промоционални кампании, които търговецът провежда.

 

За „Сдружение Азбукари“

„Сдружение Азбукари" е неправителствена организация, подкрепяща интеграцията на деца и младежи със специални нужди. Сдружението работи и за развитието на надарени деца, които прославят страната ни зад граница със спортни, музикални и творчески постижения. Целта на усилията на „Сдружение Азбукари“ е да се постигне реализация на разнообразни по мащаб хуманни инициативи, в които главни участници са деца от различни възрастови групи от нашата страна.