Проект Букварино на Сдружение Азбукари

от 30 Април, Прочетено: 450 пъти

За първи път в България е представена иновативната образователна игра „Букварино“. Краткото описание на „Букварино“ е урок по родолюбие и игрознание. Участниците ще редят мислите си с букви от българската азбука и изображения на велики личности от историята ни. Чрез игрите и ключовете на познанието, децата ще насърчават родителите и учителите си да общуват повече с тях.

„Букварино“ се състои от 60 карти за игра. На тях се съдържат бележити личности от българската история, които са описани подробно със свои характерни и значими дела според периода на своя житейски път. В този комплект има също така две безценни карти „Ключ“, с които участниците в това забавно игрознание ще отключват вратите на познанието. Така ще продължават с ходовете си напред в успеха и в печеленето на точки. Играта е разделена на три стратегически нива, които карат играчите да допринасят нови и нови знания. Т.е. сложността се увеличава с всяка игра – бяло, зелено и червено „Букварино“. Това е част от патриотичния характер на проекта.

„Букварино“ е игра, предназначена за преподаване на правопис и правоговор за всякакви възрасти. Подходящо занимание е за летни и зимни лагери, ученически ваканции. Привлича със своята идея – да образова, да развлича, да възбужда сетивата и да сприятелява.

Децата и техните родители ще могат да се радват на образователната игра по време на празника на буквите – 24 май.

„Букварино“ привлича с вълнуващи публикации за пътя на древните българи. Проектът разкрива различна гледна точка за произхода и развитието на българската азбука. Представя изображения с най-старите писмени знаци. Проектът има и своя електронен дом - www.bukvarino.bg. Той е необятна шир от загадки и въпроси, които ще Ви донесат неочаквано големи награди. Мотото е „Играй, учи и спечели“ на www.bukvarino.bg.

От сайта също така може да поръчате играта.