Сдружение Азбукари, съвместно със спортен клуб Марина спорт организираха ски урок за деца лишени от родитерлска грижа

от 01 Февруари, Прочетено: 814 пъти

„Сдружение Азбукари“ , съвместно със спортен клуб „Марина спорт“ организираха ски урок за деца лишени от родитерлска грижа. На малчуганите от дома в кв. „Драгалевци“ беше подарен един незабравим ден сред снежните склонове на Витоша. Под вещото ръководство на специалистите децата успяха да усвоят основни умения , свързани със зимния спорт, като успоредно с това се позабавляваха до насита.  В края на деня те дори успяха да направят демонстрация на всичко , което са научили. Според треньорите малчуганите са показали истински талант и са се справили отлично. Ски-инструктурът Марина Тепавичарова  заяви, че този спорт е изключително полезен , тъй като развива двигателната активност и влияе върху всички мускулни групи. Освен това чистият въздух в планината действа положително и подобрява тонуса на организма.

Децата вече са убедени, че карането на ски е спорт , който биха искали да практикуват и в бъдеще.

Организаторите на събитието „Сдружение Азбукари“  пък са категорични , че ще продължат да се опитват да помагат на децата в неравностойно положение.

Щастлива съм, че даваме възможност на децата да се насладят на този зимен спорт  и, че получават напълно безплатно обучение по ски и ценна подготовка, която ще им е полезна  занапред, когато изберат планината през зимния сезон, заяви председателя на сдружението Цвета Кирилова.  Тя допълни, че е доволна ,че чрез обучението  и инструкциите на преподавателите, децата възпитават у себе си спортен хъс , привързаност към природата и толерантност чрез спорта.  Екипът ни иска да остави един незабравим спомен у тези деца, защото те го заслужават , подчерта още бившата телевизионна водеща.

„Сдружение Азбукари“ вече е било инициатор на редица подобни събития. Основната задача, която стои пред тях сега е събирането на средства за изграждането на първата в България комбинирана, обществена детска площадка за игра и обучение, адаптирана и за деца със специфични потребности. Тя ще бъде построена в Южния парк в София. Откриването й е предвидено за 1 юни-Международния ден на детето. Точно тогава ще бъде сложено началото и на второто издание на детския фестивал „Вярвам в теб!“, където на професионалната сцена два дни ще се изявяват деца-таланти. 

За всеки, който се чувства съпричастен с каузата от „Сдружение Азбукари“ са открили банкова сметка, на която събират средства за реализирането на благотворителните си проекти-Първа инвестиционна банка - IBAN BG18FINV91505315574776 BIC FINVBGSF. Можете да изпращате и дарителски SMS на номер 17777 с текст DMS 123 на цена от 1 лев за абонати на трите мобилни оператора. За потребителите на предплатени услуги цената на 1 sms e 1,20 с ДДС .