Сдружение Азбукари и официалната церемония по награждаването на победителите в детския конкурс за рисунка и есе на тема „Вярвам в теб!“

от 06 Април, Прочетено: 1218 пъти

Мраморното фоайе на НДК  се оказа тясно, за да  побере всички малки и големи таланти – лауреати в детския конкурс за рисунка и есе на тема „Вярвам в теб!“. Там се проведе официалната церемония по награждаването на двайсет и петимата победители. Те бяха избрани сред стотици участници от седемчленно жури. Работата на младите таланти оценяваха звездното жури в състав - Ставри Калинов, Славчо Пеев, Любен Дилов-син, Милена Златкова, Йоана Драгнева, Цвета Кирилова и Христина Стоянова. Самите днес се превърнаха в една от атракциите на събитието и едвам успяха да дадат автографи на всички. Освен  медал и грамота, младите писатели и художници получиха и  много подаръци от LOVE MADE LOVE, Mootley Ballons, Pause Jeans, Junona, Kensol, Locker Room, Aroma, Победа, Импресия, Слънчоглед,Cangaroo, Runners, Balkan International 2010 и Кухня „Българче“ . Специална изненада за младите таланти поднесе звездното семейство Мики и Мини Маус, компания им правеше розовия мечок Дунди.

Събитието е част от поредицата инициативи на „Сдружение Азбукари“, чиято цел е събирането на средства за изграждането на първата в България комбинираната, обществена  детска площадка за игра и обучение, адаптирана и за деца със специфични потребности.  Предвижда се откриването й да сложи началото на второто издание на детския фестивал „Вярвам в теб!”, който тази година ще се проведе на Празника на детето - 1 юни и Деня на Ботев - 2 юни в Южния парк в София. За втора поредна година ще бъде дадена възможност на децата да покажат своите артистични и спортни таланти.