Сдружение Азбукари подарява мартенички по случай 1 март

от 01 Март, Прочетено: 9044 пъти

В  рамките на три дни екипът на „Сдружение Азбукари“  подари близо 3000 мартенички.  С този жест от организацията  успяха да направят щастливи и да усмихнат  стотици хора.

Мартенички получиха и децата от  ДДУИ „Св. Пантелеймон“  в с. Видраре. Те организираха специално празненство, като с песни и танци посрещнаха Баба Марта. С мартенички зарадвахме и малчуганите  от Дома за деца лишени от родителска грижа „Надежда“ в ж.к. „Младост“ в София, както и децата от дома в Дргалевци. 

Събитието бе част от поредицата инициативи на „Сдружение Азбукари“, чиято цел е събирането на средства за изграждането на първата в България комбинираната, обществена  детска площадка за игра и обучение, адаптирана и за деца със специфични потребности.  Предвиждаме откриването й да сложи началото на второто издание на детския фестивал „Вярвам в теб!”, който тази година ще се проведе на празника на детето - 1 юни и деня на Ботев - 2 юни в Южния парк в София. За втора поредна година ще дадем възможност на децата да покажат своите артистични и спортни таланти, като входът ще бъде напълно свободен.