Сдружение Азбукари проведе благотворителен търг на детски рисунки

от 09 Септември, Прочетено: 547 пъти

Благотворителен търг на детски рисунки за набиране на средства за изграждане на площадка, адаптирана и за деца с увреждания в град Велико Търново, проведе „Сдружение Азбукари“. Инициативата „Деца помагат на деца“ постави официално началото на новия етап от Националната кампания за социална адаптация на деца със специфични потребности „Вярвам в теб!“
Известни гости, партньори и приятели на Азбукарите станаха притежатели на някои от творбите на малките художници, представени в столичното заведение „Пей сърце“. Дарения направиха две носителки на титлата Мис България и техните дечица. Жени Калканджиева с малкия Георги и Ромина Андонова с дъщеричката си Дария. Експозицията предизвика радостта не само на децата. Родителите останаха приятно впечатлени от въображението на малките майстори на четката. Гласовитата певица Рут Колева пък изпрати своето музикално послание към публиката в подкрепа на каузата.
Идеята на организаторите е изложбата да се превърне в пътуваща, така че повече ценители на изобразителното изкуство да могат да харесат своята картина срещу символично дарение. В момента организаторите търсят подходящи места, предпочитани от семейства и хора с вкус към благотворителността, за да може още една част от детските рисунки да бъде публично представена Набраните средства от дарения ще бъдат използвани за финансиране изграждането на детска площадка за обучение и игра, адаптирана и за деца със специфични потребности в старата столица. Една част от тях ще подпомогнат и лечението на Антон Божилов на 21 г., който е в инвалидна количка.
„Сдружение Азбукари“ повече от 2 години развива проекти, свързани със социалната интеграция. Един от успешните им проекти е построяването на първата в България комбинирана, обществена детска площадка за обучение и игра, с голям брой съоръжения, подходящи и за деца с увреждания.
Всеки благотворец може да подкрепи работата на Азбукарите и с дарителски SMS с текст DMS 123 на номер 17 777, на цена 1 лев, както и чрез банкова сметка - Първа инвестиционна банка - IBAN BG18FINV91505315574776 BIC FINVBGSF.