Сдружение Азбукари ще организира уъркшоп за мартеници

от 10 Февруари, Прочетено: 866 пъти

На 25 февруари /понеделник/ в 11.00 ч. в дневния център за социална рехабилитация на инвалиди в ж.к. Слатина „Сдружение Азбукари” ще организира уъркшоп, на който ще бъде демонстрирано как се правят мартеници.

По време на събитието децата и младежите от центъра ще имат възможност да направят сами мартенички, с които да зарадват своите близки и приятели. За артистичното вдъхновение ще помогне и актьорът Славчо Пеев, който ще разкаже на младите хора легендата за това, откъде се е появил този уникален и изключително колоритен български обичай.

Събитието е част от поредицата инициативи на „Сдружение Азбукари“, чиято цел е събирането на средства за изграждането на първата в българия комбинираната, обществена детска площадка за игра и обучение, адаптирана и за деца със специфични потребности.

Предвиждаме откриването й да сложи началото на второто издание на детския фестивал „Вярвам в теб!”, който тази година ще се проведе на празника на детето - 1 юни и деня на Ботев - 2 юни в Южния парк в София. За втора поредна година ще дадем възможност на децата да покажат своите артистични и спортни таланти, като входът ще бъде напълно свободен.