Ученици подкрепиха каузата на Азбукарите

от 22 Ноември, Прочетено: 472 пъти
Националната кампания на „Сдружение Азбукари“ успя за пореден път да провокира доброто у хората. Този път посланници на благотворителсността бяха учениците от ОУ „Димитър Благоев” – Велико Търново. По случай отбелязването на християнския празник Въведение Богородично и Деня на християнското семейство децата успяха да обединят учители, родители и приятели на училището около  две големи каузи. Създаване на празник на благотворителността и доброто и Подкрепа на добротворчеството и каузата на „Сдружение Азбукари“, а именно Националната кампания за набиране на средства за изграждане на комбинирана обществена детска площадка за игра и обучение, адаптирана и за деца със специфични потребности във Велико Търново.
 
На празничен концерт и благотворителен базар с лакомства, картички, сувенири и послания – дело на учениците и техните родители беше събрана сумата от 340 лева, която ще бъде дарена в името на добрата идея.
 
Посланието, което децата на ОУ „Димитър Благоев” отправят към всички е: „Ние днес се учим, но вярваме, че днешният празник на благотворителността и доброто е част от нещо голямо. Ние искаме да покажем на всички, че може да съществува нов тип култура и отношение на гражданското общество към проблемите на хората със специфични нужди.” Сдружението призовава и други училища да вземат този пример и възпитат от рано в учениците си такава добродетел.