Подаръците, от които се нуждае всяка бременна жена

От 04.03.2015, видяно 5192 пъти

Денят на жената и майката наближава! Половинката ти се чуди какво да ти подари? Забелязваш го как разлиства списания, оглежда витрините и търси Подаръка, с главно “П”. Този, който ще ти покаже колко много те обича и който искрено ще те зарадва! И колкото и да е мило от негова страна, ти си знаеш, че не искаш екскурзия на екзотично място, докато си в осмия месец, никакви нови лосиони с аромат на лавандула, нито фото сесия с голямото коремче. Като изключим непрекъснатото желание да се заровиш в шоколад и сладолед, ето какво наистина искаш за 8-ми март, (поправете ме, ако греша, мили дами):

  • Самолакиращи се нокти на краката

Разбира се, може да отидеш на педикюр или пък любящата половинка да лакира прилежно и нежно ноктите на краката ти, но дори това ти се струва, че изисква прекалено голямо усилие от твоя страна. Та ти отглеждаш едно ново човешко същество в себе си, това е толкова изморително! И само ти си знаеш какво наистина ти коства това. Не може ли просто да ти купят лак за нокти, който в момента, в който се отвори, да лакира краката ти с магическо движение от типа пръчицата на кръстницата от “Пепеляшка” - това толкова ли много е да го искаш? И къде блеят козметичните компании, че не измислят най-накрая този така необходим продукт?!

  • Спокойствието, че водите ти няма да изтекат по най-унизителния начин

Да се бориш за мир по света е цел, която заслужава уважение, няма спор. Но и тази да не наводниш кварталното магазинче за плодове и зеленчуци с изтичащи неочаквано води не е по-малко сериозна. Все пак да си носиш кърпа навсякъде, където ходиш в един момент става малко досадно, съгласна съм! А и на всички ни се струва някак срамно да ни се случи това точно някъде на публично място.  

  • ПАНТОФИ - по всяко време!

Няма нищо по-хубаво от пантофите, докато си бременна! (Може би само джапанките, но с тях през март ще ти е малко студено, освен ако не решиш да се отдадеш на почивка в екзотично и топло място). Защото: първо - те са много удобни и второ - не трябва да се навеждаш, за да ги обуеш! И това си е цяла победа!

  • Гърдите, които имаш сега - завинаги!

Момичета, знаете какво имам предвид. Нима не си забелязала половинката как те гледа с интерес и не спира да се взира в деколтето ти?! И това ти харесва. Но също така знаеш, че след като родиш очакваното бебче и го кърмиш известно време, те ще станат отново познатите ти отпреди гърди, поне два пъти по-малки, отколкото са сега. Няма страшно - той пак ще ги обича, ти го знаеш, но ако можеха да останат все така.. големи!

  • Нека не забравяме най-важният подарък - много любов и подкрепа!

Та толкова месеци се грижиш да създаваш нов живот, да го изхранваш, да му четеш, да му пееш и разказваш приказки! Ти заслужаваш много! Заслужаваш нежност, любов и най-вече подкрепа. Да се подготвяш да бъдеш майка е тежка задача, достойна за уважение. Таткото по-добре да внимава и да те обича повече от всякога! А любовта може да изразява по различни начини. Като се замисля, екзотичното място от малко по-горе не е лоша форма на проява на любов…

 

Автор : Евелина Проданова


Актуално
Най-предпочитаните имена през 2018 г. Виж
Танцуваме и играем в Виж
Големи чудеса за малките герои Виж