Богатството да имаш сестра

От 09.06.2016, видяно 16058 пъти

Ако имате сестра, то със сигурност знаете, че независимо дали сте на 5 или  50 години, връзката между сестрите остава най-истинското и сигурно нещо за цял живот. Има някои дни, в които не се разбирате, но ние ще ви напомним защо обичате сестра си толкова много.

  1. Тя е всичко.

По-голямата ти сестра е като майка, приятелка, учител – всичко, от което имаш нужда. С нея винаги можеш да споделиш всичко, което ти тежи и знаеш, че ще ти даде добър съвет. Знаеш че ще те разбере, ще те изслуша, ще ти помогне.

  1. Тя винаги ти помага.

Имаш проблеми с лоши съученици, с учители, с домашни – сестра ти е човека, който винаги може да ти помогне и да те разбере.

  1. Тя е пример за подражание.

Когато си малка, се оформяш като личност. Ако я нямаше сестра ти, единствените хора, от които щяше да гледаш и да се учиш, са родителите ти. В никакъв случай не казваме, че това не е достатъчно, но всичко е една идея по-прекрасно, когато имаш по-голяма сестра, от която да гледаш и да се учиш, която да ти помага и да те напътства, да ти дава пример в живота. Тя ти помага да разбереш, че дори и вашите родители да са прави, няма нищо лошо да имаш свое собствено мнение и позиция, различни от техните. Помага ти да си самостоятелна, уверена и отдадена на целите и мечтите си.

  1. Тя е до теб, докато израстваш.

Израстването е един от най-трудните периоди в живота на детето, особено, когато родителите не могат да възприемат, че растете и се променяте, че вече не сте малкото им детенце. В този труден период, отново по-голямата сестра е опората, на която можеш да се опреш. Тя е до теб във всички трудни, неловки, тъжни и весели моменти, помага ти и те напътства.

  1. Тя е твоя моден съветник.

Може да харесваш стила на обличане на родителите ти, а може би не. Със сигурснот обаче, дрехите на сестра ти винаги са нещо, което те привлича, а и са винаги на разположение.

  1. Тя те е запознала с нещата, които обичаш.

Шансовете, да си изградила вкуса си, на база този на сестра ти, са доста големи. Все пак, докато си растяла, си слушала и гледала нещата, които тя харесва, излизала си с нейните приятели и като цяло – тя е по-голямата ти сестра – всичко, което тя прави, е приятно! :)

  1. Тя винаги е до теб и винаги ще бъде твоя най-добър приятел.

Каквото и да се случва, когато имаш сестра, всичко е по-лесно. Знаеш, че винаги имаш човек, на когото можеш да разчиташ, да споделяш и да знаеш, че ще ти помогне. Минавате през трудностите на живота заедно, подкрепяте се, давате си съвети и кураж.  Връзката между сестрите е специфична и изключително силна! 


Актуално
Най-предпочитаните имена през 2018 г. Виж
Танцуваме и играем в Виж
Големи чудеса за малките герои Виж