Ползи и недостатъци от снимането на децата ни

От 18.01.2016, видяно 6531 пъти

Живеем в ерата на дигиталния свят. Снимките са като продължение на ръката ни. Благодарение на социалните мрежи споделянето на снимки и видеа е напълно възможно и лесно само с едно кликване на бутона, само секунди, след като се е случило.

През 90-те години на миналия век имахме право само на определен брой снимки и чакахме с часове пред фотото, за да проявим любимите си снимки.

Децата са непредсказуеми и следователно могат да се очакват най-различни действия и изражения от тяхна страна. Не се колебайте да запазите снимките на телефона или апарата си, вместо да чакате перфектната поза или момент, защото някъде измежду 30-те последователни кадъра, ще има поне един победител.

Невероятно е да запечатите момента, в който детето ви е в любимия си свят, светът на забавленията и игрите, около него са любимите му играчки и неща. Трудно е да му направите хубава снимка без да сте вникнали в неговия детски свят.

А ето и някои от ползите и недостатъците:

Ползи:

- Няма по-хубаво от улавянето на детската непринудена и истинска усмивка. Малките човечета са толкова красиви и ни носят толкова много щастие, че няма как да се сдържим да не уловим всяка една тяхна усмивка.

- Как можете да уловите тези моменти? – Предимно през деня, на естествена светлина. Трябва задължително, преди това, да потренирате как да го накарате да се усмихне. Направете му смешна муцунка, опитайте с познатата игра „къде е бебетооо?” или използвайте каквото ви е под ръка.

- За да бъдат снимките още по-непринудени и запомнящи се, уловете детето, когато се е ангажирало с някаква дейност. Снимайте го как играе, как реди конструктор или как реди пъзел. Можете да направите няколко черно-бели снимки, които също са много запомнящи се.

 

Недостатъци:

- Не снимайте детето си постоянно и със светкавица. Осигурете добро осветление, най-добрия вариант е до прозорец.

- Не го снимайте, когато то не иска. Знаем, че е важно е за вас да уловите всеки един момент от живота му, но запомнете, че лошото му настроение ще окаже негативно влияние върху цялата картина.

 

Не забравяйте, че най-хубавите детски снимки са тези, чрез които предавате лъчезарността и непринудеността на детските им личица. Това са най-естествените им състояния, свързани с безгрижността на щастливото им детство.

 

Автор: Лиана Иванова


Актуално
Най-предпочитаните имена през 2018 г. Виж
Танцуваме и играем в Виж
Големи чудеса за малките герои Виж