Плажни игри за деца

От 07.07.2015, видяно 3987 пъти

Въпреки че всички деца обичат да стоят на плажа, понякога вие, родителите, трябва да им измислите интересни игри и занимания, за да се занимават не само с плуване във водата и построяване на замъци.

Вижте някои интересни плажни занимания:

  • Изкопайте тунел до морето.
  • Направете язовирна стена (използвайте пясъка, камъчета и други пособия).
  • Изкопайте дупка и се опитайте да я запълните с пясък.
  • Опитайте се да направите пясъчна скулптура. Защо пък не костенурка или русалка? Потърсете дънери, раковини, водорасли, раци и други, за да направите забавлението още по-приятно.
  • Ако можете да намерите малки камъчета, можете да им направите дупчици и да ги нанижете на огърлица.
  • Съберете камъчета, миди, водорасли и други намерени на плажа предмети, и ги превърнете в пейзаж за снимка.
  • Присъдете награда – реална или за чест и слава – за човека, който успее да намери най-оригиналния предмет от плажа.
  • Рисувайте рисунки, изписвайте думи или оставяйте отпечатъци върху пясъка (не е задължително да са вашите собствени, опитайте се да направите динозавърски стъпки).
  • Разбира се, винаги можете да построите познатия пясъчен замък. Или пък цял град – не само един замък. А още по-забавно е да направите пясъчен човек.

Плажни игри също могат да бъдат много интересни. Вижте някои от тях:

Пинг понг

Изкопайте няколко канала, достатъчно широки (и достатъчно гладки), за да може да премине топчето. Направете ги еднакви, или ги направете малко по-големи за по-възрастните и по-големите деца. Поставете пинг понг топчето от едната страна и след това се състезавайте помежду си като духате топката надолу по канала до финалната линия.

Плажен мини голф

Направете свое мини голф игрище в пясъка.

Фризби

Вземете фризбито и предизвикайте цялото семейство да играе. Поставете препядствия в пясъка и вижте кой ще хвърли фризбито най-близо до тях. Сложете няколко бутилки (например пластмасови) в пясъка и вижте кой ще успее да ги събори.

Плажен волейбол

Някои плажове имат волейболно игрище. Ако има място на брега на морето винаги можете да си създадете своя собствена версия – импровизирайте с прегради от кошници за пикник или преносима бадминтон мрежа.


Актуално
Най-предпочитаните имена през 2018 г. Виж
Танцуваме и играем в Виж
Големи чудеса за малките герои Виж