Темите, по които избягваме да говорим – наркотици, алкохол, тютюнопушене, секс

От 06.12.2012, видяно 416 пъти

Зареждане на видеото ...

Темите, по които избягваме да говорим - наркотици, алкохол, тютюнопушене, секс

За повечето родители има трудни теми, които по една или друга причина избягват или не успяват така да предразположат детето, че да се случи истински откровен разговор.

Причините са много и комплексни, при всички случаи обаче, ако има тема за която ви е трудно да говорите с детето – значи въпросната тема е трудна и за вас самите!

Което само по себе си прави нашата лекция двустранна – ако желаете да говорите свободно с детето си по темите табу – то за вас тези теми не бива да са табу!

А ако те са такива – то нужно е преди да пристъпите към откровения с детето си, да бъдете откровен първо пред себе си. „Как аз възприемам и говоря на тези теми, приемам ли чуждото различно гледище, свободен ли съм да посрещна провокации , кога в мен тези теми се превърнаха в табу?“

Навлизането в отговорите ще ви даде ясна представа как вие посрещате трудните теми, как вас са ви възпитавали,  какво и защо на самите вас ви е трудно да приемете или напротив да забраните.

Естествено, няма родител който да има либерално, свободно отношение към наркотиците.

Но как приемате тютюнопушенето станало задължителен белег на зрялост сред младежите, сексуалните експерименти, част от които ви провокират  с изобретателността и ранното им появяване в живота на детето ви.

Трудно е, нали? И точно защото трудността е и за двете страни – и родители, и деца – в днешната лекция ще говорим за темите табу  отнесени към всеки човек, пожелал да отвори съзнанието си и така да стане по-близък .

За да бъдете равностоен партньор на детето си и доверен слушател в откровенията – трябва да сте готов да отстоите на провокациите, да ги приемете и продължите напред! Защото и вие сте минал по този път, нали…!


Актуално
Най-предпочитаните имена през 2018 г. Виж
Танцуваме и играем в Виж
Големи чудеса за малките герои Виж