Въпрос от Marieta Petkova:
Здравейте,
на 8-ми март станах майка на една прекрасна госпожица.Още в болницата ми казаха ,че нямам достатъчно кърма и дохранвахме с НАН 1.След като ни изписаха педиатърката ни препоръча да сменим храната защото беше запечено детето и сменихме с Лактана био 1.
Сега свекърва ми постоянно обяснява как едно време е захранила на месец и нещо и двете си деца с разредено кисело мляко.Чета из форуми и търся информация,но като всяко нещо пишат само за негативите от това захранване.Пиша Ви защото искам професионално мнение.
Благодаря :)
Спорна и усмихната седмица
Отговор:
Здравейте, Мариета,
Захранване с кисело мляко не е удачно в наши дни.  Препоръките са то да се предлага не по-рано от 8-10 месечна възраст и то в много малки количества по време на друго хранене като част от разнообразието. Като отделно цялостно хранене  може да се въведе след годинката на детето. Една от основните причини е за избягването на предлагането на квасено мляко е високият риск за анемия. Адаптираните млека са приближени по възможния начин повече до кърмата отколкото е квасеното мляко като са обогатени с едни съставки и са намалени други съставки. Това не е достижимо в пълномасленото краве мляко.
Поздрав, 
Д-р Панчевa

Имунизационен календар

Следете препоръчителните и задължителни ваксини на вашето дете

Към календара