Въпрос от Мария Коларова:

Здравейте,
Ще ви задам конкретен въпрос. Детето ми е на 3 месеца - родено е 3,880 кг . и 52 см. Нормално ли е да иска да се храни през ноща все още, вечер след баня я храня в 21:00 и тя се събужда в 03:00 отново да яде, след това в 6 сутринта. Храня я с Фризолак и Фризовом...,понеже само с Фризолака се запичаме а само с Фризовома се разхлабва. И вторият ми въпрос е допустимо ли е да смесвам млеката в едно шише или да ги давам поотделно в различни хранения - в различни часове?

Отговор:

Здравейте,
Благодаря Ви за въпроса!
Описаните от вас млека за кърмачета са подходащи за употреба по всики от предложените начини. Най-вероятно и Вие сте си изградили вее някакъв режим. Така че ако той работи, не го променяйте.
В общия случай, предпочитаме да даваме двете млека едновременно-в комбинация, защото Фризовом е по-гъсто мляко и преминава по-трудно през дупката на биберона, а фризолак е по-рядко и преминава лесно. По този начин не объркваме детето кога да смуче биберона по-силно и кога по-слабо.
Не се безпокойте, че детето е гладно и нощем. Възможно е общото количество мляко да не му стига. На тази възраст, при изкуствено хранено дете, едникратната порция мляко е 130-1400г. Възможно е, освен това то все още имитира начина на хранене на децата на кърма. Най-вероятно отказът от нощното хранене ще се случи при захранването или при изникването на пъровото зъбче. Ако това не стане, бихте могли да настоявате тогава, като постепенно спрете даването на адаптирано мляко или го заместите постепенно, чрез постепенно разреждане с чиста вода.


Имунизационен календар

Следете препоръчителните и задължителни ваксини на вашето дете

Към календара