Въпрос от Гabriela:

Здравейте, моето бебче е на 4 месеца и половина. От 2 седмици се разболя, започна лечение с оспамокс 3 дни, но се влоши. След това на клацит 8 дни - продриска се и го спрях. Правя инхалации първо с вентолин, но ги спрях, а сега с проспан на капки. Хъркането в гърдите продължава. Лекаря каза, че са само храчки. Какво да правя, къде да я водя вече не знам. Както и нослето за 2 седмици сменихме 3 вида капки. Моля посъветвайте ме и само да добавя, като се изкашля гърдите се изчистват.

Отговор:
Здравейте, Габриела,
Разбирам притеснението Ви. Бих искала, заедно с това да Ви успокоя, че понякога на тази възраст хремите и кашлиците продължават много дълго време-нерядко до месец и повече. Ако състоянието на детето е проследено от личния лекар или педиатър и се преценява, че в момента причината е само хрема, препоръчаните Ви инхалациите с физиологичен разтвор и чести ежедневни промивки на носа с последващо почистване с помпичка, ще са достатъчни. Нерядко гърдичките хъркат, но причината са секрети в носа. 
Надявам се състоянието да не се влоши-детето да не повиши температура, да не отпадне, да не стане още по-неспокойно, да не спре да се храни, дишането да не се затрудни. Ако обаче това се случи ще трябва отново да се видите с личния лекар.,
Поздрав, 
Д-р Панчева 

Имунизационен календар

Следете препоръчителните и задължителни ваксини на вашето дете

Към календара