Как да преодолеем (затруднение като) запушен канал на гърдата или бучка

От 07.03.2013, видяно 0 пъти

Зареждане на видеото ...

Как да преодолеем (затруднение като) запушен канал на гърдата или бучка

Това е застой на мляко в определн участък от гърдата поради различни причини. Често се дължи на пропускане на хранене, притискане от сутиен или дреха, недобро освобождаване на кърма от определн участък на гърдата при сукане и др.

Най-важното в този случай е да се премахнат възможните причини за притискане и да се изпразва гърдата начесто. Обичайно това означава кърмене и изцеждане на 2 часа през деня и на 2-3 часа през нощта. Така се подпомага отстраняването на задържаното мляко в този участък и се предотвратява развитието на сериозно възпаление. Ще подпомогнете изцеждането като слагате топли компреси преди кърмене и студени или зелев лист след това.

Най-ефективно ще изпразните гърдата, когато сложите бебето в позиция с брада, която сочи към бучката.

Най-често бучката е във външната част на гърдата. Тогава можете да сложите детето в поза футболна топка. За да освободите по-лесно задържаното мляко  е добре да масажирате твърдия участък нежно по посока на зърното.

Ако бучката е от горната страна на гърдата, можете да легнете на една страна, а детето да лежи в обратната посока. 

Добре е при склонност към запушен канал на различни места в гърдата, да се сменя позицията за кърмене, за да се освобождава цялата гърда от млякото.

Обърнете внимание на зачервения участък отдолу на гърдата. При слагане на детето  в тази позиция, брадичката сочи към проблемния уастък. Така се осигурява възможно най-доброто изпразване на региона.

Можете да се възползвате и от гравитацията. Ако блокираният канал се намира от горната страна на гърдата, можете да сложите детето на маса пред Вас. Наведете се напред. Когато детето е засукало добре, можете да масажирате проблемния участък по посока на зърното.

Същата поза може да се изпълни и на колене.

По-големите деца могат да седят в скута Ви-лице срещу лице. При това положение блокираните канали се намират от долната страна на гърдата.


Актуално
Най-предпочитаните имена през 2018 г. Виж
Танцуваме и играем в Виж
Големи чудеса за малките герои Виж