

Зареждане на видеото ...
Ползите от кърмата - част 2Ползите от кърмата - част 2
По отношение на изискванията за производството и съхранение на млякото, хубаво е да знаете, че млеката, които обичайно се предлагат при едни хладилни условия, са пастьоризирани, което означава, че са стоплени до 72 градуса за 15 секунди.Те са достатъчни, за да се убият патогенните микроорганизми, но тази обработка не е достатъчна да убие спорите на някои микроорганизми. Поради тази причина е добре млякото да се съхранява в хладилни условия.
Друг начин за съхранение на млякото са така наречените УХТ технологии, при които млякото се третира с висока температура (130 градуса за една секунда). Благодарение на тази технология млякото има много голяма трайност, не се налага да се добавят консерванти и когато се опакова в асептична опаковка, без кислород, може да престои много повече време.
Млякото с намалено съдържание на мазнини е най-често между 1,5 и 2%, докато обезмасленото мляко е със съдържание на мазнини, по-малко от 0,5%. Това е вид млечен продукт, който е създаден изкуствено.
Един производен продукт на прясното мляко е киселото мляко. То е млечно-кисел продукт, който се получава в резултат от протичането на млечно-кисела ферментация в млякото. Два са основните микроорганизми, които участват в процеса на ферментация - лактобацилус булгарикус и стрептококус термофилус.
Нашите приятели | Връзки | Секции | За нас |