Д-р Дарина Найденова

диетолог

Варна

Завършила с магистърска степен Медицински Университет – Варна през 2000 г.
Има придобита специалност “Хранене и диететика”. Преминала е специализирани курсове и обучения за лечение на затлъстяването, диетотерапия при различни заболявания, хранене на бременни и кърмещи жени. Сертифициран консултант е по кърмене към НКК.
Ръководител и участник е в проекти в подкрепа на активния здравословен живот, на естественото хранене при децата и др.


Консултант и автор е на статии по въпроси, свързани със затлъстяването и храненето на деца и възрастни в различни медии: списания „9 месеца”, „Кенгуру”, вестник „Народно дело”, ТВ „Черно море”, радио „Варна” и др.

Лектор е в „Училище за родители” на списание „9 месеца” и „Училище по кърмене” към АГ болница, гр. Варна, Фестивал на здравето и красотата в МОЛ Варна и др.

Д-р Найденова е главен асистент в Медицински Университет – Варна, обучаващ студенти и стажант-лекари в областта на здравословното и лечебно хранене.

Диетолог е в Медицински Център „Д-р Цветкова” и в Orange Fitness в гр. Варна. Консултира пациенти и изготвя индивидуални препоръки и хранителни режими при метаболитни нарушения (наднормено тегло и затлъстяване, захарен диабет, подагра, остеопороза, висок холестерол и триглицериди), при заболявания на храносмилателната, сърдечно-съдовата и отделителната системи.

Особен интерес и предизвикателство в работата за д-р Найденова представлява възвръщането на формата след бременност, намаляването и задържането на теглото при затлъстяване, обучение по хранене на диабетно болните, храненето и захранването на кърмачетата и малките деца.


 

Лекции

Актуално
Най-предпочитаните имена през 2018 г. Виж
Танцуваме и играем в Виж
Големи чудеса за малките герои Виж