жънк

Джънк

Всички знаем, че храните от типа на МакДоналдс, KFC, хамбургери, чипсове, наричани още джънк фуудс са изключително вредни. Много по-здравословно и полезно е да се ядат плодове, зеленчуци, като вместо пържени картофи си вземем броколи за обяд. Но понякога просто не издържаме на изкушението и прегрешаваме с някой вкусен сандвич.

Когато обаче си бременна и се грижиш за малкото бебе, което расте в корема ти, нещата стоят по съвсем друг начин. Здравословното и правилно хранене е много важно за теб и за плода и джънк продуктите определено не влизат в тази категория.

Ето и някои от основните причините, поради които е вредно да ядеш този тип храни :

  • Ако по време на бременността прекалиш с джънк яденето, ще натрупаш много килограми, които после ще е трудно да се свалят. Това, освен,че може да те накара да се чувстваш некомфортно, ще окаже влияние и върху здравословното ти състояние.
  • По-голямата част от „вредните” храни не съдържат необходимото количество витамини и протеини за теб и детето ти.
  • Ще приучиш детето ти към вкуса на тези храни, което може да му окаже влияние когато порасне.

Това обаче не означава, че по време на цялата бременност трябва да се ограничавате и да се храните само с плодове и зеленчуци. Понякога може да си вземете голяма купа чипс, да изтеглите някой хубав филм и да се насладите на прекрасното усещане да бъдеш бременна.


Актуално
Най-предпочитаните имена през 2018 г. Виж
Танцуваме и играем в Виж
Големи чудеса за малките герои Виж