илна музика

Силна музика

Не излизаш от вкъщи без музика и всяко твое действие е съпроводено с някоя песен на любимата ти банда. Тогава забременяваш и всички около теб започват да ти обясняват колко вреден е звука за плода и ще го оглушиш.

Добре е да се знае, че до 22 седмица вътрешното ухо на вашия бебок е напълно развито. Въпреки това то се намира в околоплодна течност и всичко е приглушено. Представете си, че плувате под вода в басейн и не чувате добре, когато някой ви вика – същото е. Така че слушането на музика в рамките на нормалното.

За опасни шумове се смятат тези, които са над 90-100 децибела и продължават повече от няколко часа. Те могат да доведат до загуба на слуха бебето или преждевременно раждане. Звук, който е над 150 децибела е вече прекалено шумен.

Ако решите да посетите любимата си група, дошла в страна точно, когато сте бременна, то нищо не ви спира. Задължително си вземете билети обаче в крайните места, които са далече от колоните и тълпата. Същото важи и за музиката в колата ви – ако преди и пътуващите около вас, са слушали същото, то сега ще е добре да намалите музиката.


Актуално
Най-предпочитаните имена през 2018 г. Виж
Танцуваме и играем в Виж
Големи чудеса за малките герои Виж