атуировки

Татуировки

Абсолютно непрепоръчително е да се правят татуировки по време на бременност. Също е много малко вероятно да намерите таусит, който да се съгласи да приеме в напреднала бременност.

На много хора често се случва да прирпаднат или да им стане лошо, докато им правят татуировка. Това не е страшно, но когато си бременна това не е полезно за бебето. По време на тези 9 месеца кожата ти става доста по-чувствителна и може да усетиш иглата по съвсем различен начин, отколкото иначе. Стресът, до който може да доведе това, има вероятно да предизвика преждевременно раждане.

Опасност се крие и в мастилото, което се използва за направата на татуировка. За момента не е ясно дали то успява да достигне до бебето по някакъв начин, но не е добре да се рисува. Не се знае как ще повлияе, ако достигне до плода.

Хубаво е да се има предвид, че по време на бременност тялото се променя. Кожата се разтяга и се качват допълнителни килограми. Възможно и доста вероятно е татуировката, която искаш да не изглежда така, след раждането.

В този случай е най-добре да се изчака до раждането на детето. Все пак е добре да се има предвид, че мастилото може да попадне в кърмата и оттам в детето.

Ако все пак сте твърдо решени да си направите татуировка по време на бременността, то бъдете много прецизни в избора си. От голямо значение е всичко да е на много високо хигиенно ниво и работата да е фина и възможно най-безболезнена.


Актуално
Най-предпочитаните имена през 2018 г. Виж
Танцуваме и играем в Виж
Големи чудеса за малките герои Виж